ISO 45001

 > Datacenter Genel Bilgi >  ISO 45001

ISO 45001

0 Comments

ISO 45001, International Organization for Standardization (ISO) tarafından geliştirilen bir iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi standartıdır. Bu standart, bir işletmenin iş sağlığı ve güvenliği konularını yönetmesi ve iyileştirmesi için bir çerçeve sağlar. ISO 45001 standartı, datacenter ‘lar ve diğer işletmeler için iş sağlığı ve güvenliği konularını önemsemelerine ve çalışanların sağlığını ve güvenliğini koruyarak işletmelerin sürdürülebilirliğini arttırmalarına olanak tanır.

ISO 45001 standartı, işletmenin iş sağlığı ve güvenliği konularını ölçmesini, kontrol etmesini ve iyileştirmesini içerir. Bu standart ayrıca, bir işletmenin iş sağlığı ve güvenliği yönetim sisteminin sürdürülebilirliğini sağlamak için önleyici tedbirler almasını ve iş sağlığı ve güvenliği yönetim sisteminin sürekli iyileştirilmesini sağlar. Datacenter ‘lar için uygulanması, çalışanların sağlığını ve güvenliğini koruyarak işletmenin sürdürülebilirliğini arttırmak için önemlidir.

Datacenter yapıları içerisinde yüksek kapasiteli enerji, ölümcül sonuçlara sebep olacak enerji kaçakları, yangın problemleri, ağır ekipmanlarla çalışma sebebi ile fiziksel sorunlar ortaya çıkabilir, bu sorunları çözebilmek için ISO 45001 gerek datacenter personeli gerekse müşterilerin hizmet kalitesi için önemlidir.


Bir yanıt yazın