ISO 22301

 > Datacenter Genel Bilgi >  ISO 22301

ISO 22301

0 Comments

ISO 22301, International Organization for Standardization (ISO) tarafından geliştirilen bir standarttır. Bu standart, kurumsal sürdürülebilirliği ve kontinuiteli sağlamak için bir Business Continuity Management System (BCMS) yönetim sistemi tanımlar. ISO 22301, datacenter ‘lar ve diğer işletmeler için bir çerçeve sağlar, önleyici tedbirler alır ve işletmenin kritik fonksiyonlarının kesintiye uğraması durumunda nasıl devam ettirileceğini belirler.

ISO 22301 standartı, bir işletmenin kesintiye uğraması durumunda ne kadar hızlı ve etkili bir şekilde geri dönüş yapabileceğini ölçer ve kontrol eder. Bu standart, işletmelerin kesintiye uğraması durumunda mali kayıplarını azaltmalarına ve müşteri güvenini korumalarına yardımcı olur. Bu standartın uygulanması, bir işletmenin risk yönetimini geliştirmesine ve işletmenin sürdürülebilirliğini sağlamasına yardımcı olur.

ISO 22301 standartlarına uyum sağlayamayan şirketlerde sorunların tanımları ve gelişimi takip edilemez, problem durumları önceden tahmin edilemediği için çözüm süreleri uzar ve kök sebepler tam olarak ortadan kalkamadığından benzeri problemler sebebi ile müşteriler mağdur olmaya devam eder.


Bir yanıt yazın